суботу, 26 листопада 2016 р.

Три колоски закуті дротом

Свічка пам’яті…
     Голодомор… Його жертви… Знищення українських синів і дочок – ця тема найболючіша з усіх, яких торкаєшся вдивляючись у ті страшні роки.
     Як потужний засіб, зброя для підкорення непокірних – голод, був широко застосованний з давніх давен. Якщо нападники не могли взяти ворожі міста штурмом, то вони брали його в облогу і оборонці, знесиленні голодом, врешті здавалися на ласку переможця, або гинули.
     25 листопада 2016 р. учні та педагогічний колектив Бужківської ЗОШ І ст. спільно з бібліотекарем бібліотеки-філії с. Бужок вшанували пам’ять постраждалих під час Голодомору 1932-33 рр., а 27 листопада 2016 р. в Народному домі спільно із бібліотекою с. Бужок проведено години скорботи «Три колоски закуті дротом». До заходів бібліотекар Алексевич Н.С. оформила книжкову виставку , присвячених цій трагічній сторінці нашої історії.
      Присутні переглянули тематичний відеоролик, вшанували загиблих хвилиною мовчання, та запалили свічку пам’яті.
      Голодомор – явище, яке навіки викарбуване в книзі буття українців. Ці трагічні сторінки нашої історії – національне нещастя, яке поглинуло мільйони безневинних життів, а, значить, – не підлягає забуттю.

Зав.школи: Ціж Н.М.









Немає коментарів:

Дописати коментар