середу, 2 листопада 2016 р.

ЗУНР – вагома сторінка української державності


Боротьба за незалежність України триває з давніх-давен. Ще в далекий 1918 рік українські землі належали Австрії. Українськи народ і тоді прагнув незалежності і УНРада поставила перед австрійським урядом питання про передачу їй всієї повноти влади у Галичині та Буковині. Проте австрійський намісник Галичини генерал Карл фон Гуйн відповів категоричною відмовою делегації. 31 жовтня 1918 р. було вирішено взяти владу у Львові збройним шляхом.
В ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 р. стрілецькі частини, очолювані полковником Дмитром Вітовським, зайняли всі найважливіші урядові установи у місті та на Ратуші вперше замайорів синьо-жовтий стяг. З нагоди цієї події  1 листопада відзначають як День проголошення ЗУНР.
Відзначали цю дату і в с.Бужок.  1 листопада вчителі  Бужківській ЗОШ спільно із бібліотекарем бібліотеки-філії с.Бужок провели для школярів історичну годину «ЗУНР – вагома сторінка української державності». Діти слухали розповідь вчителів про події того часу, переглянули відеоролик, який підготувала бібліотекар. Опісля жваво обговорювали побачене та почуте.

Бібліотекар Алексевич Н.С.



Немає коментарів:

Дописати коментар