неділю, 17 травня 2015 р.

«А пам'ять священна…»

9 травня минуло 70 років з часу, коли пролунали перші салюти перемоги над фашизмом. Та в Україні запровадили ще одну пам’ятну дату - 8 травня – День пам’яті та примирення. Ця дата встановлюється для «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям протии нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».
17 травня в селі Бужок відбувся тематичний вечір під гаслом «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».  Захід розпочався  біля Могили Січовим Стрільцям, де відслужили молебен «За мир» священники обох конфесій. Продовжилось дійство у Народному домі святковим концертом, який підготували бібліотекар Алексевич Н.С. та вчитель Бужківської ЗОШ Ціж Н.М. із своїми вихованцями.
Діти співали, читали вірші, висловлюючи свою вдячність та шану всім воїнам, жертвам війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів протии людяності, скоєних у роки війни. Як символ всенародної вдячності та пам'яті про тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, діти запалили свічки, якими виклали слово «МИР». До слова булла запрошена очевидець тих подій Лукашенко К.Й., яка розповіла про жахи війни, які бачила своїми очима. Бібліотекар презентувала «Книгу пам'яті мого роду», в якій зібрані матеріали про жителів с. Бужок - учасників воєнних дій, матеріали, до якої збирали всім селом.
Завершився вечір гаслом : «Ми хочемо без війни житии! Хай буде мир на всій землі!»
Бібліотекар Алексевич Н.С




Немає коментарів:

Дописати коментар