неділю, 30 квітня 2017 р.

Трагічні сторінки історії


Чорнобиль. Це назва невеличкого районного центру, що знаходиться в 130 км від Києва. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. В 1983 році вже працювало 4 енергоблоки цієї електростанції із запланованих шести.
Але в історію Чорнобиль увійде назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф.
26 квітня 1986 року... В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. Ця дата назавжди залишиться в пам'яті людства.
26 квітня 1986 року о 1 годині ночі 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. Наша країна вперше зустрілася з такою грізною силою, як ядерна енергія, що вийшла з-під контролю і забрала життя та здоров’я незліченої кількості людей.
 30 квітня у бібліотеці-філії с.Бужок відбулася години-реквієм «Трагічні сторінки історії».  Захід проведено спільно із завідувачем Народного дому Дикою М.П. та зав. Бужківсьої ЗОШ ЦІж Н.М.
Дика М.П. розповіла про події, що відбулись в ніч трагедії. Бібліотекар Алексевич Н.С. підготувала книжкову виставку-інсталяцію «Чорна сповідь моєї держави». Учасники заходу вшанували жертв аварії запаливши свічку.

Бібліотекар Алексевич Н.С.






Немає коментарів:

Дописати коментар