неділю, 12 березня 2017 р.

Т.Г.Шевченко – велика невмируща слава українського народу


Місяць березень – це пора, коли по всій Україні вшановують пам’ять генія українського слова, Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка.
12 березня в Народному домі с. Бужок з цієї нагоди відбулось літературно-мистецьке свято «Т.Г.Шевченко – велика невмируща слава українського народу», яке спільно організували зав Народним домом Дика М.П., бібліотекар Алексевич Н.С., вчителі Бужківської ЗОШ Ціж Н.М. та Крокіс Г.В.
На сцені Народного дому виступали учасники художньої самодіяльності: ведучими свята були - Свідерська М. та Чуприк  Л., декламували вірші – Гавришків В., Верблянська Х., у ролі Батька і Матері Т. Шевченка виступили Линва В. та Гавришків В. Вразив виступ наймолодшого учасника. Вірш у виконанні Кереничного Михайлика зірвав неабиякі овації. Аматорський вокальний колектив «Бужаночка » виконали пісні: «На високі дуже кручі», «Думи мої…», «Заповіт».  Чуприк Ліля заспівала пісню «Україна – це ми».
 Біографію Кобзаря у віршованій формі передали вихованці Бужківської ЗОШ. Діти також заспівали пісні на слова Т.Шевченка: «Зоре моя вечірняя», «Якби мені черевики», «Зацвіла в долині червона калина».
Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу. І серед них — найперший і найголовніший:
Свою Україну любіть,
Любіть її… Во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.











Немає коментарів:

Дописати коментар