понеділок, 9 січня 2017 р.

Ісус на сіні народився


                                                                                        
В колядках Галич і Карпати,
Волинь і браття з-над Дністра,
Вкраїна йде колядувати,
Прийшла Різдвяних свят пора.

З приходом Нового року прийшла й пора Різдвяних свят, які по-особливому відзначає український народ. Народження маленького дитятки Ісуса спонукає всіх славити його ім’я та відкрити своє серце для любові.  Кожна місцевість має свої традиції та обряди,але всіх об’єднує коляда, вертеп, добрі побажання та молитва.
В селі Бужок є свої традиції святкування Різдва. Вже після Миколая молодь збирається розучувати вертеп, з яким ходить від хати до хати, малеча розучує віншування, повсюди   лунає коляда. А 9 січня громада села збирається на спільне свято. Цього року дійство під назвою «Ісус на сіні народився», яке організували зав Народним домом Дика М.П., бібліотекар Алексевич Н.С., зав Бужківської ЗОШ Ціж Н.М.,розпочалось на сцені Народного дому, де школярі Бужківської ЗОШ виступили із дитячим вертепом «Різдво на лісовій галявині». Опісля лунали колядки у виконанні жіночого вокального колективу «Бужаночка». Діти віншували, колядували, за що отримали гостиці.
Продовжилось свято біля Могили борцям за волю України, де виступив вертеп. А на завершення відбулось традиційне спалювання Дідуха.

Христос Рождається!












Немає коментарів:

Дописати коментар