пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

День козацької слави


14 жовтня святкують День захисника України. В цей день християни відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка була захисницею воюючих за волю.  В цей день відзначають і день українського козацтва.
З нагоди цих свят у Бужківській  ЗОШ  13 жовтня пройшов День козацької слави під гаслом :«Не здолати духу українського». В цей день діти брали участь у спортивних змаганнях «Козацькі забави». Ведучими  заходу були вчитель Ціж Н.М. та учениця 3 кл. Галабуда О. Судили конкурси – журі : вчители Крокіс Г.В. та бібліотекар Алексевич Н.С.
Свою спритність, витривалість, влучність діти показали у конкурсах: «Без зброї слабі й герої», «Втеча козака з полону», «Де козак – там і воля», «За рідний край хоч помирай», «Козацька юшка», «Браття, або перемогу здобути, або вдома не бути», «Ситий козак», «Яструбине ока», «Приший гудзика». Козачата також змагались у конкурсі «Кожен край знає свій звичай», де проявили неабиякі знання прислів’їв та приказок про козаків. Найбільше потішив конкурс «Красень -капітан»,  у якому капітани на швидкість вбиралися в козацький одяг. У запеклій боротьбі між командами «Січ» і «Чайка» перемогла дружба.
І звичайно не обійшлось без української пісні. У виконанні маленьких козаків прозвучали пісні: «Там на горі, на Маківці », «Йшли селом партизани» та інші.
Дійство принесло неабияке задоволення як учасникам дійства, так і глядачам. Діти не лише позмагалися між собою, але і  дізналися багато цікавого про життя українських козаків.

Бібліотекар Алексевич Н.С. 









Немає коментарів:

Дописати коментар