неділя, 10 квітня 2016 р.

Писанковий дивосвіт


Великдень  - велике свято, яке відзначається в Україні.  До нього завжди готуються ретельно і заздалегідь. Великдень – свято оповите багатьма традиціями та обрядами, такими як  водити гаївки, пекти паску, розмальовувати писанки, тощо.
Розпочали підготовку до великодня і в с.Бужок. Разом із бібліотекарем Алексевич Н.С. та вчителями Бужківської ЗОШ діти розучують веснянки та гаївки, вчаться розписувати писанки, тощо. 10 квітня в бібліотеці-філії с.Бужок відбулося засідання «Бібліотечної міні-майстерні «ОБЕРІГ»» разом із гуртківцями Народного дому с.Бужок любительського об’єднання «Умілі ручки». Спільно проведено майстер клас «Писанковий дивосвіт», на якому учасники заходу дізналися багато цікавого про писанкарство, побачили в який спосіб можна виготовляти писанки, навчилися декорувати писанки за допомогою звичайних салфеток.
На цьому ж занятті дівчата виготовили Великодні віночки, які прикрасили писанками, виготовленими їхніми руками. Ці віночки передадуть в церкву  для оздоблення її під час Великодніх свят.

Бібліотекар Алексевич Н.С.










Немає коментарів:

Дописати коментар