понеділок, 22 лютого 2016 р.

І народу без мови нема…


Мова кожного народу 
Неповторна і — своя; 
               В ній гримлять громи в негоду, 
  В тиші — трелі солов'я.
Л. Забашта
Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

У жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний День рідної мови як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні. Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.
Це свято відзначають і у с.Бужок. Напередодні  19 лютого у Бужківській ЗОШ спільно із бібліотекою-філією та Народним домом с.Бужок проведено урок –гру «І народу без мови нема…»
Із вступним словом виступила вчитель Крокіс Г.В.. Вона також провела з дітьми вікторину, що виявляла у дітей знання з рідної мови, з якою діти прекрасно справилися. Продовжили вести урок-гру вчитель Ціж Н.М. та бібліотекар Алексевич Н.С. Діти із задоволенням розгадували загадки, розв’язували різного роду мовні задачки, віршували. Виконували завдання на швидкість. На завершення обидві команди об’єдналися та з окремих слів склали вислів: «Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя».
 Всі весело та з користю провели час.

Бібліотекар Алексевич Н.С.







Немає коментарів:

Дописати коментар