пʼятницю, 29 січня 2016 р.

«Тим, що невинно загинули – присвячується…»


Стоїть сумна, похилена верба...
То Україна і її судьба...                     
Горить, немов свіча, тополя —
То України горда доля.
Червоні люди, в снігу калина —
То України сліз краплини...
        
     Світова історія знає багато жертв в ім'я ідей, але аналогічної Крутам не було. 29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України...
         29 січня у Бужківській ЗОШ спільно із бібліотекою-філією с.Бужок проведено годину-реквієм «Тим, що невинно загинули – присвячується…», де вшанували тих, хто загинув під Крутами, і невинно розстріляних у Бабиному Яру, і тих, хто загинув на Майдані і на Сході України. На сьогоднішній день не можливо говорити про історичні події, не проводячи паралелі із теперішніми подіями.
Коротко про ці події розповіли дітям вчитель Ціж Н.М. та бібліотекар Алексевич Н.С. Опісля діти переглянули відеоролики про жахи Бабиного Яру та про бій під станцією Крути. Учні також мали змогу переглянути книги, що запропонувала бібліотекар. На останок присутні вшанували загиблих «хвилиною мовчання» та передали по класу «свічку памяті».
Бібліотекар Алексевич Н.С.











Немає коментарів:

Дописати коментар