неділю, 20 грудня 2015 р.

У ніч на Святого Миколая


В українського народу є багато визначних та урочистих свят, про те свято Миколая – найбільш очікуване, особливо для дітей. До нього готуються заздалегідь і з особливим ентузіазмом. Хтось обдумує свої добрі та погані вчинки і намагається виправитися, адже Миколай приходить лише до слухняних та добрих, хтось пише листа з надією, що Святий виконає його найзаповітніші бажання. Інші запасаються подарунками, адже Миколай має надію на своїх помічників.
У с.Бужок до свята Миколая теж готувалися старанно. Молоді активні жінки під керівництвом Дикої М.П. виготовляли святкові пряники «Миколайчики», які  стали подарунками для місцевої дітвори.
18 грудня у Народному домі с.Бужок відбулося свято «У ніч на Святого Миколая», яке підготували зав. Народним домом Дика М.П., бібліотекар Алексевич Н.С., зав. Бужківської ЗОШ Ціж Н.М.  У ролі Святого Миколая виступив ігумен Святої гори настоятель монастиря отець Онуфрій, Ангелики – Сагайдак Ю. та Руда С., Чортики – Рудий Р. та Гавришків Д., Чемний хлопчик – Бакоменко О., Неслухняний хлопчик – Штохмал М., ведучі - Гуда О.та Гуда Ю.
Всі діти старанно готувалися до приходу Миколая, вчили вірші, пісні, малювали малюнки, що і продемонстрували на заході. Присутні із захопленням споглядали виступ учнів Бужківської ЗОШ, які розповідали вірші, співали пісень. У виконанні дуету Бакоменка О. та Малиш М. прозвучала пісня «Миколай до мене не прийде», Брайко А. заспівала пісеньку Маленького Ангелятка, діти виконали пісні «Ішов Миколай лужком, бережком», « Ой, хто, хто Миколая любить», «Нічка чарівничка». Усім також сподобалась пісня «Святий, Святий Миколай» у виконанні Чуприк Л. Святого Миколая своїми віршиками порадували і маленькі дошкільнята із с.Бужок.
На завершення всі діти отримали від Миколая очікувані солодкі подарунки «Миколайчики» та багато позитивних емоцій.

Бібліотекар Алексевич Н.С.


















Немає коментарів:

Дописати коментар