понеділок, 31 серпня 2015 р.

Україна – одна, як доля


Наша рідна Батьківщина – Україна відсвяткувала 24 роки своєї Незалежності. Цей день особливий для кожного з нас. З нагоди цієї дати 30 серпня в с. Бужок відбулось свято «Україна – одна, як доля», яке організувала Дика М.П.
Свято відбувалося на подвір’ї Народного дому. Дівчатка підготували флешмоб «Україна – це ми». Діти розповідали вірші. Присутніх зачарував вірш «Любіть Україну» у виконанні Сагайдак Ю.; Олексин О. прочитала вірша(діалог матері і сина, де відображено біль материнського серця і невимовна гордість всіх матерів, які відпустили своїх матерів волю здобувати) «Хто ми? А він – людина!», якого написала наша землячка Марія Лунь-Пасельська; Свідерська М.  розказала вірша «Моє село», якого написала жителька с.Бужок Марія Володимирівна Гавришків; вірш «Україно» прочитав Линва В., вітали Україну художнім словом і дівчатка початкової школи. Запам’ятались звичайно і найменші читці: Бакоменко Марічка та Гуда Богданчик.
Яке українське свято без пісні? У виконанні жіночого колективу «Бужаночка» під керівництвом Сернюка М.Г. пролунали пісні «Ой у лісі, на полянці», «Йшли селом партизани», «Над Бугом рікою», «Вечір над селом»; Руда С. виконала пісню «Україна», Чуприк Л. – пісні «Балада», «Чужина», «Повертайтесь в Україну», «Годі браття сумувати», «Ми  - українці»; пісні «Гей соколята…» та «Наше славне товариство» виконали квартет хлопчиків. З піснями про Україну виступила і гостя із с. Розваж – Пашко Марія.
Український народ не тільки співучий, а й веселий. У виконанні колективу «Бужаночка» прозвучали пісні «Била мене мати» та «А калина не верба», а також глядачі переглянули жартівливу сценку «Сватання Грицька» у виконанні Заяць О. та Кіляра Б.
Завершилось свято «Молитвою дітей за Україну».
Цей захід не тільки приніс багато позитивних емоцій глядачам, а й утвердив віру у краще майбутнє нашої держави, адже ми нація – талановита, багата духовно, сильна…

Бібліотекар Алексевич Н.С.












Немає коментарів:

Дописати коментар