четвер, 9 липня 2015 р.

Семінар у Золочівській ЦБС


Семінар – це завжди обмін досвідом, можливість запозичити цікаві ідеї, адаптувати їх для себе та зробити краще. 9 липня у Золочівській центральній районній бібліотеці відбувся семінар «Сільські бібліотеки: пошук, традиції, майстерність», під час якого учасники ділилися своїми здобутками на професійній ниві.
Розпочала захід  Замківська Оксана Володимирівна бібліотекар I кат. сектору інформаційних технологій Золочівської ЦРБ, яка підготувала презентацію «Бібліотечна робота бібліотек-філій Золочівщини». Вона розповіла про роботу кожної бібліотеки та те, як висвітлена їх робота на сайті та блозі районної бібліотеки. На прикладі сайтів та блогів бібліотек-філій сіл Сасів, Бужок, міста Глиняни закликала до обслуговування і віртуального користувача, адже це просто і доволі доступно.
Наступною виступила бібліотекар бібліотеки-філіалу с.Бужок Алексевич Наталя, яка розповіла про історію успіху у роботі бібліотеки. Вона звернула увагу на те, що робота бібліотеки повинна ґрунтуватися на співпраці зі школою, Народним домом, духовенством, активом села… Відмітила, що обов’язково потрібно іти в ногу з часом та звертатися до нових форм ведення роботи, надавати нові послуги використовуючи новітні технології та мережу Інтернет, впроваджувати нестандартні форми масової роботи, тощо. Так у бібліотеці діє «Громадсько-інформаційний центр», працює Міні-майстерня стародавньої іграшки, проводяться різного роду масові заходи…
Своїми успіхами поділилася і бібліотекар із с.Білий Камінь Бедрій Ганна, яка розповіла про роботу клубу за інтересами «Берегиня». Вона продемонструвала фото із останнього заходу та розповіла чим цікавий він.
З питаннями по краєзнавчій роботі виступали бібліотекарі із сіл Сасів, Ушня, Єлиховичі, Скварява, Плугів…Бібліотекар із с.Солова розповіла про те , як ведеться довідково-бібліографічна робота бібліотеки.  Кожен бажаючий мав змогу поділитися своїми думками з приводувсіх питань симінару.
Семінар пройшов цікаво та змістовно. Кожен з його учасників обов’язково взяв собі щось цікаве та нове і буде новинки застосовувати у своїй роботі.






Немає коментарів:

Дописати коментар